Onderhoud

Onderhoud

Naast onze expertise op het gebied van verbouwen en renovatie, bieden wij van DB-Totaalbouw ook een breed scala aan onderhoudswerkzaamheden. Wij weten dat het onderhoud aan uw woning vaak een uitgestelde klus is. Toch heeft ieder gebouw behoefte aan onderhoud zo nu en dan. Wanneer u er juist snel bij bent, verkleint u de kans op schade en spaart u dus op de lange termijn onderhoudskosten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en bent u verzekerd van goed werkende voorzieningen in uw woning.

Onze specialisten hebben vakkennis van A tot Z. Dit komt goed van pas bij de aanleg van allerlei voorzieningen maar ook zeker bij het onderhoud hiervan. Ook wanneer er reparatie nodig blijkt te zijn voeren we deze graag voor u uit. Zo kunt u onbezorgd en in een veilige omgeving genieten van al uw voorzieningen

Daktechniek

Regelmatig onderhoud aan uw dak zorgt voor een lange levensduur en kleinere kans op
slijtage of zelfs lekkage. Wij weten dat elk soort dak vraagt om een eigen aanpak.

Een greep uit onze werkzaamheden:

Doordat dakpannen de beschermlaag van uw woning of kantoorpand zijn, dienen
deze goed vast te zitten. Wanneer deze niet correct worden gelegd dan kunnen deze
bij een storm losraken. Dit resulteert in schade aan uw dak en schade in huis door
lekkage. Laat dakpannen daarom altijd leggen en regelmatig onderhouden door een
professional zoals DB-Totaalbouw.

Voor platte daken wordt er bijna altijd gekozen voor bitumen. Ondanks dat deze
dakbedekking erg waterdicht is, is ook hier regelmatig onderhoud belangrijk. Ook
wanneer u schade heeft aan een bestaand bitumen dak kunt u DB-Totaalbouw
bellen. Wij komen dit dan vakkundig voor u herstellen zodat u er weer droog bij zit.

Wanneer lood- en zinkwerk in goede staat verkeerd gaat dit een behoorlijk lange tijd
mee. Regelmatig onderhoud is dus ook hier heel belangrijk

Als we dan toch op uw dak bezig zijn dan kunnen we natuurlijk de schoorsteen ook
direct meepakken. Moet deze gerenoveerd worden of worden meegenomen in het
lood- of zink werk, dan pakken wij deze gewoon voor u mee. Op de foto ziet u een
voorbeeld van een reeds door ons uitgevoerd project.

Niks zo vervelend als vogels in de spouw of onder je dakpannen, het zorgt voor
geluidsoverlast, stank en kan uw dak beschadigen. Op vele plekken hebben wij al
vogelwering aangebracht om deze hinder te voorkomen. Het is een gemakkelijke en
diervriendelijke aanpassing waar u als bewoner veel profijt van zult ervaren. Vraag
naar de mogelijkheden, we brengen het graag voor u aan.

Loodgieterswerk

Een lekker kopje thee, warme douche, wc die doorspoelt of verwarmde woonkamer. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Toch is dat het niet. Wanneer uw voorzieningen allemaal werken zoals u gewend bent, is het natuurlijk fijn dat ze dat ook zo blijven doen. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren op al uw loodgieterswerk, komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Onderhoud is belangrijk maar doe je natuurlijk het liefst niet te vaak, daarom is het belangrijk dat zaken correct worden aangelegd en met degelijk materiaal zijn gemaakt. Voor het aanof verleggen van waterleidingen worden er steeds meer kunststof leidingsystemen gebruikt. Deze duurzame leidingen hebben een lange levensduur en zijn bovendien eenvoudiger te installeren in uw woning. Dit maakt het dat dit voor u financieel beter behapbaar is. In sommige regio’s in Nederland zit er meer kalk ik het water dan elders, hier zijn uw huishoudelijke apparaten niet zo blij mee. Denk bijvoorbeeld aan de kalkaanslag in uw waterkoker of koffiezetapparaat. Indien het water bij u veel kalk bevat, zou het mogelijk een slim idee zijn om een waterontharder te plaatsen. Deze verwijderen kalk en magnesium uit het water. Dit is beter voor uzelf en uw huishoudelijke apparaten.

Wij zijn er natuurlijk ook voor de reparaties. Dus heeft u een schade of defect aan een van uw gas- of waterleidingen? Of heeft u last van een lekkage bij een van de leidingen? U kunt ons altijd bellen en wij komen zo snel mogelijk om dit voor u te repareren. Zo lossen wij dus uw lekkages op in heel Brabant. Heeft u last van een lekkage, of komt er in zijn geheel geen water of gas uit uw leidingen? Neem dan contact op met DB-Totaalbouw te Den-Bosch. Wij voeren onderhoud uit aan de volgende loodgieterswerkzaamheden:

  • Water- en gasinstallatie
  • Centrale verwarming
  • Mechanische ventilatie

Daktechniek

Elektriciteit is tegenwoordig heel normaal. We zijn er allemaal aan gewend en kunnen in zekere zin niet zonder. Het is dan ook heel vervelend als de elektriciteit in uw woning niet werkt zoals gewenst of bijvoorbeeld de stoppen doorslaan. Bovendien is het voor uw eigen veiligheid natuurlijk ook heel belangrijk dat alles op de juiste manier werkt.

Bij DB-Totaalbouw voeren we naast het leggen van elektriciteit, ook onderhoud uit. Om alles te laten blijven werken zoals u wenst is regelmatig onderhoud dus essentieel. Laat dus regelmatig uw woning of kantoorpand checken door een specialist als DB-Totaalbouw. Hiermee verkleint u de kans op slijtage of schade.

Heeft u een onderhoud of reparatie klus liggen die niet op deze pagina genoemd staat? Geen zorgen. Grote kans dat we deze ook gewoon voor u kunnen uitvoeren. Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we uw wensen.