Verbouwen

Verbouwen

Wanneer uw woning niet meer voldoet aan uw eisen, bijvoorbeeld vanwege behoefte aan meer ruimte of aan iets nieuws, is verbouwing al snel een voor de hand liggende optie. Bij DB-Totaalbouw snappen we dat kiezen voor een verbouwing een flinke stap is. Ons doel is dan ook om u in dit proces van begin tot eind te ontzorgen. Wij bieden advies en tekenwerk tijdens de voorbereiding. Maar zijn ook tijdens de uitvoering zijn wij van alle markten thuis. Wij kunnen uw volledige verbouwing faciliteren.

Dit doen we voor bijvoorbeeld nieuwbouw, aanbouw of de plaatsing van een dakkapel. De medewerkers van DB-Totaalbouw zijn allen gediplomeerd timmerman en hebben ruime ervaring. Hierdoor kunnen wij uw gehele woning onder handen nemen en zorgen dat dit efficiënt gebeurt. Tegen een zo scherp mogelijk tarief leveren wij kwalitatief goed werk, hierdoor heeft u lang plezier van onze gedane werkzaamheden.

Wanneer u nieuw- of verbouwplannen heeft in Brabant, regio Den-Bosch dan kunnen wij deze met of voor u realiseren. Het is mogelijk dat u alles zelf uit tekent en ons met deze tekeningen aan de slag laat gaan, of wij kunnen het (samen met u) voor u tekenen. U bedenkt dan wat u wilt, gaan wij vervolgens kijken hoe dit het best te realiseren valt. De tekening wordt uiteindelijk door u aangepast en goedgekeurd, en door ons gebouwd. 

Een greep uit onze werkzaamheden:

Een renovatie aan uw dak tijdens een verbouwing? Dan bent u bij DB-Totaalbouw aan het juiste adres.

Wij kunnen alle typen daken voor uw aanleggen of restaureren. Een aantal van onze expertises zijn: 

  • Pannen daken
  • Bitumen daken
  • Lood- en zinkwerk
  • Schoorsteen renovatie
  • Vogelwering

Wanneer u nieuwe gas- of waterleidingen wilt aanleggen in een nieuwbouwwoning, of huidige leidingen wilt uitbreiden of omleggen, kunt u altijd bij ons terecht. Ons geschoolde personeel kan een deskundig advies geven over de mogelijkheden om vervolgens alle leidingen professioneel aan te leggen. Denk hierbij aan het aanleggen van een vorstvrije buitenkraan tot het installeren van een volledige waterinstallatie in uw woning.

Voor het aan- of verleggen van waterleidingen worden er steeds vaker kunststof leidingsystemen gebruikt. Deze duurzame leidingen hebben een lange levensduur en zijn bovendien eenvoudiger te installeren in uw woning.

Heeft u last van kalkaanslag? Misschien is het plaatsen van een waterontharder dan een verstandige keuze. Onze waterontharders verwijderen kalk en magnesium uit het kraanwater voordat het de leiding van uw pand inkomt. Het gebruiken van een waterontharder heeft daarnaast nog een aantal voordelen.

Om uw woning goed te verwarmen zijn diverse soorten verwarming mogelijk. Denk aan radiator verwarming, luchtverwarming of vloerverwarming. Er thuis warm bij zitten is van groot belang. Binnen DB-Totaalbouw houden we ons hier dagelijks mee bezig. Wij voorzien u daarnaast ook van technisch advies.

De meest voordelige manier om uw huis te verwarmen is door middel van centrale verwarming. Voordelen zijn het gemakkelijk regelen van de gewenste temperatuur. U profiteert van een hoger rendement en kunt verwarming en warm water combineren. Dankzij een combiketel is bijvoorbeeld een geiser overbodig.

Vloerverwarming is niet alleen een optie als bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming. Vloerverwarming is te regelen via een thermostaat, maar u kunt ook de ruimtes apart regelen indien gewenst. Hier heeft u dan weer aparte regelingen voor nodig. De warmte komt uit de vloer en zorgt hierdoor voor een optimale verspreiding. Vloerverwarming is een duurzame investering en zorgt voor een maximaal rendement.

Een andere mogelijkheid is warmte door warmtepompen in te zetten. Hierdoor wordt warmte met een lage temperatuur uit de buitenlucht of bodem naar een bruikbare temperatuur gebracht. Dit is een zeer duurzame vorm van warmte. De lucht om ons heen of in de grond is gratis, dus warmte met een hoog rendement. Tevens wordt het gebruik van fossiele brandstoffen verminderd, wat beter is voor het milieu.

Het plaatsen van een radiator, aanleggen van een warmtepomp of cv, tot het onderhouden ervan; wij regelen het graag voor u. Voor vrijwel alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van centrale verwarming en vloerverwarming kunt u bij ons terecht. Om u te verzekeren van een lange levensduur maken we enkel gebruik van hoogwaardige materialen. Storing aan uw cv-ketel? Neem gerust contact met ons op.

Wanneer er vanwege een verbouwing een nieuwe verbinding moet worden gelegd, regelen wij van DB-Totaalbouw dit zorgvuldig voor u. Samen bespreken we uw wensen, deze staan bij ons altijd centraal. Het is aan onze vakmannen om u hierin professioneel en vakkundig te adviseren. Hierbij is passend maatwerk essentieel. Dankzij onze jaren aan ervaring garanderen wij u altijd van een optimaal eindresultaat.

Een verbouwing vraagt vaak om nieuw stucwerk. Voor alle werkzaamheden op het gebied van wandafwerking en wanden egaliseren zit u bij DB-Totaalbouw goed. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring, zijn flexibel en werken nauwkeurig. Kiest u voor ons, dan kiest u voor de hoogwaardige kwaliteit van een doorgewinterde stukadoor.

Wij vinden het belangrijk dat u als klant tevreden bent en daarom bieden wij u uitgebreide service. Onze stukadoors zorgen er tijdens de werkzaamheden voor dat alles volgens plan uitgevoerd wordt en u zo min mogelijk overlast heeft. Een aantal van onze diensten voor wandafwerking:

  • Stucwerk
  • Beton ciré
  • Pleisterwerk
  • Sierpleister
  • Spachtelputz


Maar naast deze algemene diensten, bieden wij ook meer specifieke werkzaamheden aan. Nieuwe kozijnen, het ontwerpen en plaatsen van een overkapping, betonwerk, zolder verbouwing, etc. De mogelijkheden zijn bij ons écht eindeloos.

Onze expertise gaat verder dan bovenstaande werkzaamheden. Heeft u een droom om te verbouwen en bent u benieuwd naar wat uw mogelijkheden precies zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We luisteren graag naar uw wensen en komen samen tot een het mooiste eindresultaat

Voor iedereen waarvoor het niet duidelijk is wat een PVC-vloer is, hebben we hier een aantal voordelen op een rijtje gezet. Ten eerste is het slijtvast en gemaakt van super sterk materiaal. Daarnaast is het ook ideaal voor vloerverwarming en vloerkoeling. Ook zijn PVC-vloeren duurzaam en waterbestendig en is het niet te onderscheiden van echte houten vloeren. 

Beton heeft veel voordelen. Zo heeft het een relatief hoge druksterkte, een relatief lage treksterkte en is het sterk en duurzaam materiaal. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden voor het gebruik van beton. Wij kunnen van alles regelen rondom betonwerk, dus bij vragen staan wij u graag te woord!